Tao meditatie

Taoïstische meditatie 

Met Taoïstische meditatie cultiveer je een gezonde geest en een gezond lichaam. Door je aandacht diep naar binnen te richten, maak je diep contact met wijsheid van je lichaam en je interne organen. Daardoor creëer je meer evenwicht tussen je fysieke, emotionele en mentale energiecentra.

Innerlijk landschap
Taoïstische meditatie maakt je vooral bewust van de energiestroom in je lichaam. Het is een manier om je Qi stroom te ontwikkelen. Met de basismeditatie, de innerlijke glimlach, maakt je contact met de lichtheid van het bestaan. Met de vijf elementen meditatie kom je in contact met de energiestroom door de vijf Yin organen. De vijf elementen uit het taoïsme zijn: metaal, water, hout, vuur en aarde.  De zes helende klanken laat je oude (emotionele) patronen oplossen en ruimte creëren voor nieuwe patronen.

Stil zitten en bewegen
Tijdens de lessen zul je afwisseld stil zitten en actief bewegen. De meditaties worden namelijk afgewisseld met ademhalings-, klank- en gezondheidsoefeningen. Ook zal aandacht besteed worden aan de verschillende manieren van “zitten”. Je mediteert op een meditatiekussen. Er zijn ook zitkrukjes aanwezig als dit je voorkeur heeft. Je hoeft niet in lotushouding te kunnen zitten om mee te doen. Het gaat erom dat je comfortabel zit.

Voor wie?
Voor wie nieuwsgierig is naar meditatie op een toegankelijke manier. Om de lessen te kunnen volgen is meditatie-ervaring niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen.

Praktische informatie
Tijd Donderdagavond 19.45 – 21.00 uur
Data 1 en 15 februari; 8 en 29 maart 2018
Locatie School voor Tai Chi Chuan,
Vijverhofstraat 112, 3032 SP Rotterdam
Kosten €40 voor vier lessen, €33 voor 3 lessen, €24 voor twee lessen. Tussentijds instromen is mogelijk.
Cursus start bij 5 deelnemers.

Gratis proefles op donderdag 18 januari 19.45 – 21.00 uur.

Advertenties