Tao Meditatie

Schermafbeelding 2012-12-23 om 22.50.33

Tao Meditatie 

Met Tao Meditatie cultiveer je een gezonde geest en een gezond lichaam. Door je aandacht diep naar binnen te richten, maak je contact met de wijsheid van je lichaam en je interne organen. Daardoor creëer je meer evenwicht tussen je fysieke, emotionele en mentale energiecentra.

Innerlijk landschap
Tao Meditatie maakt je vooral bewust van de energiestroom in je lichaam. Het is een manier om je Qi stroom te ontwikkelen. Met de basismeditatie, de innerlijke glimlach, maakt je contact met de lichtheid van het bestaan. Met de vijf elementen meditatie kom je in contact met de energiestroom door de vijf Yin organen. De Yin organen zijn verbonden met de vijf elementen uit de Tao: metaal, water, hout, vuur en aarde.  Met de zes helende klanken laat je oude (emotionele) patronen oplossen en creëer je ruimte  voor nieuwe patronen.

Stil zitten en bewegen
Tijdens de lessen zul je afwisseld stil zitten en actief bewegen. De meditaties worden namelijk afgewisseld met ademhalings-, klank- en gezondheidsoefeningen. Ook zal aandacht worden besteed aan de verschillende manieren van “zitten”. Je mediteert op een meditatiekussen. Je hoeft niet in lotushouding te kunnen zitten om mee te doen. Er zijn ook zitkrukjes aanwezig als dit je voorkeur heeft. Het gaat erom dat je comfortabel zit.

Voor wie?
Voor wie nieuwsgierig is naar meditatie op een toegankelijke manier. Om de lessen te kunnen volgen is meditatie-ervaring niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen.

Praktische informatie
Tijd Donderdagavond 19.45 – 21.15 uur
Data 17 januari, 7 februari, 7 en 28 maart 2019
Locatie School voor Tai Chi Chuan,
Vijverhofstraat 112, 3032 SP Rotterdam
Kosten €50 voor 4 lessen, €40,50 voor 3 lessen, €29 voor2 lessen, enz. Tussentijds instromen is mogelijk. Dit blok start bij 5 deelnemers.

Advertenties