Reactie

Deel hier je ervaring met Zachte-kracht.

Advertenties

Responses

 1. Gisteren een proefles gehad. Niet alleen de les is leuk. Het effect ervan werkt nog uren daarna door. Je slaapt er heerlijk van.

 2. Ondanks mijn eerdere ervaring met Chi Gung vond ik ‘zachte kracht’ in het begin een beetje vreemd, maar uiteindelijk een ontdekking: ik merkte dat er na iedere les sluipenderwijs iets veranderde in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik voel me rustiger, vrolijker en geaarder. Het is wonderlijk hoe die kleine, soepel en aandachtig uitgevoerde bewegingen dat voor elkaar kunnen krijgen.

 3. Ik had totaal geen ervaring met zachte kracht of wat dan ook van die aard.
  Wat werkelijk opvalt is de vreugde die ik meer ervaar na de lessen en het gevoel dat je lijf zoveel soepeler is.
  Ik kijk ook met veel plezier uit naar de lessen.
  ongeveer zo : “fijn weer een les dadelijk, benieuwd wat deze weer brengen zal.”
  Elke keer weer benieuwd en aangenaam verrast door het aanhoudende effect. Effectief en (meestal) simpel .

 4. Gisteren weer deelgenomen aan eerste keer van het nieuwe seizoen (mijn 3e). Toen ik begon zat ik over veel dingen met mezelf in de knoop en bij Khing heb ik daar veel hulp bij gevonden. Zachte Kracht is een hele bijzondere ervaring, omdat het lijkt alsof het niets doet. En dan opeens merk je het verschil in je lijf, in je hoofd en in je leven van dag tot dag.
  En Khing is zo warm en open. Het is elke keer weer een plezier om er te zijn .
  Gezond bezig zijn kostte me nog nooit zo weinig moeite (of zweet) đŸ˜‰

 5. Ik heb verschillende seizoen genoten van de zachte kracht:
  Het waren heerlijke rustpunten waar ik nog steeds van profiteer. Als het druk wordt in mijn hoofd, lukt mij sindsdien uitstekend om daar de zon door te laten breken. Je lichaam en hoofd komen in balans en dat geeft een voldaan en vooral rustig gevoel. Hoewel ik het niet actief beoefen kan ik er passief nog steeds mee uit te voeten en het helpt mij daardoor om lichamelijke blokkades te vermijden.
  Kortom een heerlijke basis voor betere balans

 6. Vorig jaar heb ik een mindfulness cursus/training bij Khing gevolgd, mindfulness gecombineerd met Qi Gong. Qi gong beoefen ik al jaren en ik was bekend met mindfulness, maar alleen via boeken. Het sprak me zeer aan om het in de praktijk uit te proberen. Via vele oefeningen, en opdrachten die we thuis konden doen, heb ik goed kunnen ervaren wat het inhoudt om ‘mindful’, met aandacht, te kijken, luisteren, voelen, proeven, ervaren, te zijn! De combinatie met Qi gong oefeningen vond ik bijzonder prettig.
  Wanneer je open staat voor de mindfulness oefeningen, ook al word je wellicht geconfronteerd met bepaalde weerstanden in jezelf, merk je dat je er heel veel uit kan halen. Het leert je bewust te zijn van je lichaam, de signalen die het geeft en hoe je daar vervolgens mee omgaat. Het leert je kijken naar je gevoelens en gedachten, om daar met aandacht en acceptatie bij stil te staan om het vervolgens ook weer los te kunnen laten.
  Mijn ervaring is dat dat rust en (zelf)vertrouwen geeft.

  Ik raad het iedereen aan om mindfulness eens uit te proberen! En in het bijzonder raad ik het mensen aan die veel last van stress hebben en mensen die wel eens verstrikt raken in negatieve gedachten of somberheid.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s