Qigong

Schermafbeelding 2012-12-23 om 22.50.13 (1)

Qigong
is een praktische bewegings- en meditatieleer uit China. Deze eeuwenoude training is gebaseerd op principes van de traditionele Chinese geneeskunde en de interne krijgskunst. Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie. Gong betekent  “de kunst” of “vaardigheid” of “oefening”.

De kunst van Qigong
Door bepaalde (meditatieve) bewegingspatronen, ademhalingstechnieken en geleide meditaties brengt je je lichaam en geest in evenwicht.

  • Je richt je aandacht met zachte ogen naar binnen. Waar je aandacht is, is de Qi.
  • Je laat jouw helende levensenergie meer stromen, waardoor blokkades en spanningen oplossen. Je glimlacht in je lichaam.
  • Je versterkt de structuur en aarding van je lichaam. Je staat ontspannen en stevig in het leven.

Doel
Qigong bevordert je fysiek, emotioneel en mentaal evenwicht en weerbaarheid. Door het vaak te beoefenen neemt je vitaliteit, lichaamsbewustzijn en energiecirculatie toe.

Cursusinformatie
De lessen zijn volgens het yin en yang-principe opgebouwd; zowel ontspannend (yin) als activerend (yang). Elke les bestaat uit een combinatie van bewegings- en ademhalingsoefeningen, (zelf)massages en geleide meditaties, zoals de innerlijke glimlach en de zes helende klanken. Iedere les kent momenten waarin stilte en rust de ruimte krijgen. In de rustfase oogst je wat je gezaaid hebt: je lichaam slaat de ervaringen op in het celbewustzijn.

Je volgt wekelijkse lessen van 1,5 uur, in thematische series van 5-12 weken. Thuis oefenen mag altijd, maar is niet nodig. Het samen in een kring trainen maakt de oefeningen krachtiger.

Voor wie
Qigong werkt goed om bewust te worden van opgebouwde spanning en stress. Mensen die energieverlies, onevenwicht of blokkades in hun leven ervaren, hebben baat bij deze lessen. Speelsheid en verbeelding verbinden de flexibiliteit van lichaam en geest.

De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en fysieke condities. Toegankelijk voor iedereen met een ademend lichaam en een open nieuwsgierige geest.

Praktische informatie
Tijd Dinsdagavond 19.30 – 21.00 uur.
Data 8 januari t/m 26 maart 2019. Geen les op dinsdag 26 februari ivm voorjaarsvakantie en op 5 maart ivm eigen werkagenda.
Locatie
Studio Zachte-kracht – Kop van Zuid
Kosten
De cursus kost 150 euro voor 10 lessen van 1,5 uur. Losse lessen (15 euro per les). Tussentijds instromen is mogelijk.
Aantal deelnemers
Plaats voor maximaal 6 personen.

Aanmelden

Advertenties
%d bloggers liken dit: