Gepost door: Khing | 21/04/2010

Huangshan + Shanghai

Huangshan, Yellow Mountains. Bekend om zijn wolkenzee en kale bergtoppen met pine trees. Zoals op de chinese silkscrolls. De weergoden hebben het anders bestemd: Beklommen bij helder stralend weer. Afgedaald in dicht mist en regen. Geen wolkenzee gezien.
Wel allerlei rare rotsformaties: 2 katten die naar een muis loeren, een schildpad op de rug van de mythische reuzenvis, de perzik van het lange leven, aap die naar de hemel kijkt. En niet te vergeten busladingen Chinese en Koreaanse toeristen die de berg op en af klauteren.

Ook Jade valley bezocht, waar scenes van Crouching tiger, hidden dragon zijn opgenomen. Eindelijk rust en tranquillity. Fantastisch bamboebos en watervalletjes

In de Huangshan city: the old street, met prachtig inktstones die als sculpturen zijn uitgehakt. Streek is bekend om wood-, stone en brickcarving. Theeceremonie bijgewoond. Mooie dingen gezien, maar te weinig tijd en geld en kofferruimte.
Gids Lacey houdt van lekker eten en weet ons naar lekkere en bijzondere eethuisjes te brengen.

Shanghai is een vreselijk drukke moderne stad. Enorm veel regen. Gelukkig is er het Shanghai Museum, met werkelijk beeldschone collecties: jade, keramiek, brons, beelden, chinese silkscrolls, meubels, calligrafie, ethnische minderheden. Eindelijk goede koffie aangedurfd met een lekker taartje erbij. Downtown twee keer gedineerd in een lokaal eethuisje met clab in gember en knoflooksaus (crab begrepen ze niet!).

23 april IJslandse aswolk. Vliegverkeer is gelukkig weer op gang gekomen. We kunnen naar huis.


Plaats een reactie

Categorieën